DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartOpvoedadviesEen steunpunt voor iedereen die vragen heeft opvoeding en problemen met en bij kinderen tussen de 0 en 18 jaar.

Consument en Veiligheid is een campagne gestart ter voorkoming van brandwonden bij kleine kinderen. Het overbrengen van virussen is vrijwel uitgesloten. Slaapproblemen zijn met stip de grootste zorg van ouders met jonge kinderen. Nick Macklon van het Utrechts Medisch Centrum van Gynaecologie alvast een tipje van het rookgordijn op . Over het voorbereiden van kinderen op een ziekenhuisopname.

Sommige kinderen houden buitenshuis hun mond stijf dicht. Daarnaast vind je in deze rubriek alles over de gebeurtenissen rondom het slapen gaan. Je wilt je kinderen goed verzorgd achterlaten maar je partner ook. Een onzeker kind zal meestal later ook onzeker zijn.

Waarom is er nog zo weinig bekend over kinderen en medicijnen? Martine van Eijk legt uit hoe dat komt, en geeft meteen de oplossing. Er zijn namelijk betere methoden om innerlijke rust te krijgen. Een nieuwe rubriek over lekker en gezellig eten met kinderen.

De tien vrouwen die moeder werden, eisen daarnaast volledige vergoeding van de opvoeding. Op 5 juli ging een grote jongerencampagne over internet-SOA's van start. Maar zo leren allochtone kinderen nooit goed Nederlands. Volgens de huisarts uit Capelle aan den IJssel wordt in een column in het blad Transmitter opgeroepen tot geweld tegen hem en Trouw-journalist Joop Bouma. Maakt u zich zorgen over het gewicht van uw kinderen? WebWouters Eetdagboek kan u helpen.