DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartOver autisme, het syndroom van Asperger en PDD-NOS.

Boeken Over Autisme Grote verschillenMensen met autisme noemen we autisten. Als jij boos ben ga dan iets aan ontspanning doen en ga dan niet in de buurt van je broertje of zusje zitten zodat je dan daar last van heb bijv. Ook andere channelers begonnen er over te profeteren. Deel I van de serie Communiceren met kinderen en jeugdigen. Praat er met mensen over die je begrijpen en met je over willen praten bijv.

Praten helpt! Ook al vind je het misschien moeilijk om met je ouders of met anderen te praten over hoe het bij jullie thuis is, vaak merk je achteraf dat het wel oplucht. In dit boek wordt uitgelegd wat communicatie precies is. Zwakzinnigheid, autisme en aan autisme verwante stoornissen. Uit de uitleg en de opsomming van mogelijke kenmerken mogen geen conclusies worden verbonden. Autisme zit aan de binnenkant, het zien van autisme aan de buitenkant bij normaal begaafden is niet zo eenvoudig.

Daarmee bedoelen ze dat autisme vaak op verschillende manieren aan iemand te merken is. Monika Althaus, Rutger Jan van der Gaag, Natasja D. De auteur, Vlaams pedagoog en autismedeskundige, schreef dit boek naar aanleiding van het kunstproject Dialogica van het autismecentrum in Gent. Zorg dat je weet wat de kenmerken zijn van de stoornis van je broer of zus. In de verschillende landen in de wereld komt autisme ongeveer even vaak voor.