DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartPlannen van het huiswerk en het leren structureren van het werk zijn belangrijke doelstellingen bij de begeleiding.

Huiswerk Leren Doe het om beurten, en je huiswerk is ook nog eens veel sneller af. Als extra stimulans geven we iedere maand geldprijzen weg voor de drie leukste quizzen. Als je de stof snapt, hoef je minder tijd te besteden aan het leren. Wij zijn van plan om ons hiermee in de nabije toekomst vaker op onze avonden bezig te houden.

Daarbij hoort vaak ook het notuleren van Engelstalige vergaderingen. Opgenomen vergadering of interview? Wij werken de tekst voor u uit. MijnQuiz combineert leren, chatten en gamen waardoor het tÚch nog een beetje leuk kan zijn. Met al je vragen kun je bij je eigen mentor terecht. Leerlingen verkiezen chatten en gamen doorgaans boven huiswerk maken. Ouders en school hechten steeds meer belang aan de Cito-toets.

MijnQuiz is een leuk alternatief voor huiswerk maken. In het bijzonder bestaat de tentamenstof uit de secties uit het boek waar de sommen uit zijn gemaakt. Leraar? U kunt uw leerlingen op een leukere manier huiswerk meegeven. Belangrijk is dat je niet opvalt, dat je de juiste tas, jas en andere spullen hebt.

Het klinkt misschien gek, maar huiswerk maken is een kunst. Er zijn veel meer jongens en meisjes die dit doen en het best cool vinden. Door je huiswerk op instituut Maltha te maken heb je alle hulp bij de hand.

De behoefte aan stilte, rust en bezinning neemt toe. Bij het tentamen mag geen formulekaart en geen rekenmachine worden gebruikt. Verschaft informatie over kritische momenten tijdens de studie, behandelt tips voor oplossing van de studieproblemen, bespreekt discussiepunten, aanbevelingen en voorwaarden voor beleid in het Hoger Onderwijs. Of misschien snap je helemaal niets van staartdelingen.