DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartRamadan is de negende maand van de Islamitische kalender en ook de vastenmaand die wordt afgesloten met het suikerfeest.

De 27ste nacht van de maand ramadan, en de allerheiligste. Het eten van drie dadels, het drinken van water en het opzeggen van dankregels kondigen voor Marokkaanse moslims het einde van de dagelijkse vastenperiode aan. Duizenden jaren geleden is het idee van het maken van een kalender ontstaan. Na een paring legt het vrouwtje eitjes, waar larven uitkomen.

Na het avondgebed drinken ze koffie en eten ze hariera, een speciale ramadan-soep. De allerkleinsten worden door hun vader op de schouders gedragen. Dit komt omdat de Islam een kalender gebruikt die 354 dagen telt. Gisteren hebben we een binnenlandse vlucht van Tashkent naar Khiva gemaakt.

Jij ook nog een gezegende Ramadan toegewenst en moge Allah swt je vasten accepteren. Jom Kippoer is de heiligste dag van het joodse jaar. Kinderen vertellen over het suikerfeestDirect na de ramadan is het suikerfeest.

De kalenders zijn een onmisbaar onderdeel van het dagelijkse leven. Een olifant eet elke dag verschillend, omdat hij van afwisseling houdt. De Ramadan is een bijzondere maand voor moslims, overal in de wereld. Zij, die in voorspoed en in tegenspoed wel doen en zij, die toorn onderdrukken en mensen vergeven; Allah heeft hen die goed doen, lief.