DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartRemedial Teaching, afgekort RT, is het op een deskundige manier geven van specialistische hulp en begeleiding.

Remedial Teaching Elvira en Marian zijn beiden lid van de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers en werken volgens de richtlijnen van deze beroepsvereniging. Om het getuigschrift te kunnen behalen dient de student zich in te schrijven bij Fontys Hogescholen. En maak je gebruik van de digitale leeromgeving op internet. Een kind leest op het niveau van AVI-3 en heeft wat moeite om naar een volgend niveau te komen. Door deze samenwerking is Obalo in staat om elk kind, met welk leerprobleem dan ook, te helpen. Nu heet dat Leerweg Ondersteunend Onderwijs LWOO.

De belangstellenden ontvangen daarover bericht en kunnen hun inschrijving vervolgens definitief maken. Niet iedereen is op hetzelfde moment van de dag geconcentreerd. Er kan ook begeleiding worden gegeven in kleine groepen. Dan kan het goed zijn om eens iemand anders naar de leerproblemen van het kind te laten kijken.

Meestal heeft de school al veel aan het probleem gedaan, maar ging het kind niet voldoende vooruit. Obalo helpt kinderen het beste uit zichzelf te halen. Na duidelijkheid over het aantal deelnemers zal een formele aanmelding plaatsvinden.

De praktijk is er voor kinderen in het basisonderwijs bij wie het leren niet verloopt zoals verwacht en die extra hulp kunnen gebruiken. Daarna ga je kijken welke formules je het beste kunt gebruiken. Er wordt dan een poosjegeoefend op AVI-4, tot het wel lukt. Mijn begeleiding is in de eerste plaats voor leerlingen.