DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartSars aangepakt, rijden op slaolie, microscopische vuilnismannen; dankzij de wetenschap.

Sars De wetenschap tegen sars, verslagen door Der Spiegel. Dat was te horen op de vijfde Brabantse dialectendag. Sars aangepakt, rijden op slaolie, microscopische vuilnismannen; dankzij de wetenschap. De Nederlandse overheid doet niet voldoende voor het behoud van het Fries. Sars-dossier van het wetenschappelijke vakblad Science. Domeinnamen op het internet kunnen sinds gisteren een umlaut of een accent bevatten.

Sars-virus te controleren ook de ziekte zullen stoppen. Brusselse scholen willen dat leerlingen die het Nederlands niet genoeg beheersen meer tijd krijgen in de eerste graad van het middelbaar onderwijs. Mocht sars het lef hebben nóg een keer de kop op te steken, dan wordt hij van alle kanten bestookt met vaccins, antivirale middelen en virusremmers.

Buiten het lichaam is het SARS-virus binnen 1 dag niet meer besmettelijk. De Nederlandse regering voelt er niets voor om de Nederlandse gebarentaal in de Grondwet op te nemen. Aanhoudend vrij zacht met een middagtemperatuur meest tussen 15 en 18 graden. Een prikaccident wordt geregistreerd als een bedrijfsongeval. Koen Jaspaert, die deze maand afscheid neemt als algemeen secretaris van de Nederlandse Taalunie, maakt zich geen zorgen over de gezondheid van het Nederlands, maar wel over de houding van Vlamingen tegenover hun taal.

De grootste groep Engelstaligen ter wereld woont niet meer in de Verenigde Staten, maar in India, schrijft The Guardian. Dat gaat in Vlaanderen en Nederland niet onopgemerkt voorbij. In enkele Syrische dorpen, waar nog Aramees wordt gesproken, wordt uitgekeken naar Mel Gibsons film 'The Passion of the Christ, schrijft de Volkskrant. Twee Amerikaanse psychologen hebben een revolutionaire en tegelijk eenvoudige methode ontwikkeld om een horende baby vanaf negen maanden gebarentaal aan te leren. Dat schrijft een teleurgestelde leraar in de onderwijsbijlage van The Guardian.