DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartSinterklaas zeggen.Je hoeft niet bang te zijn, zegt Katinka.

Knutselen Sinterklaas Sinterklaas en zijn Pietjes een mooi plekje op de boot geven. Het mooiste effect krijgt u als u een blauwspar als kerstboom neemt. Kleur Sinterklaas leuk in, plak eventueel met wat lijm watten op zijn baard. Benodigheden 30 gr kaneel 10 gr kruidnagelenpoeder 10 gr nootmuskaat 5 gr witte peper 5 gr anijszaad 5 gr korianderzaad Bereidingswijze Doe alle kruiden in een kom en schud ze door elkaar.

Plak dan de staf aan de onderkant bij de stippellijn aan Sinterklaas vast. Heeft u ervaring met deze Sint en Piet, laat dan gerust een bericht achter en schroom niet. Sinterklaas op mijn school komt ga ik de veer teruggeven.

Na de Nederlandse Opstand probeerden calvinistische predikanten het Sinterklaasfeest af te schaffen, omdat het te veel heidense elementen bevatte. Als de maat goed is niet je de uiteinden van de strook aan elkaar vast. Hier kun je alle aspecten van knutselen tegenkomen. Leg alles klaar zie hierboven en leg het parcours af. Sinterklaas zeggen?Je hoeft niet bang te zijn, zegt Katinka.

Bevestig de elastiekjes aan je masker en je bent Sinterklaas. Strook niet te dik zwart karton, schaar, wit papier, potlood of lijm. Kleur Sinterklaas in, plak eventueel met wat lijm watten op zijn baard. De kinderen vonden het prachtig, maar ook de volwassenen waren vol lof over jullie optreden. Knip Sinterklaas uit, ook de zwarte stipjes in zijn baard. Nu kun je de schoenen kleuren, verven, plakken etc.