DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartStudiegroep Wiskunde in de Industrie (SWI)Nederlandse bedrijven kunnen wiskundige problemen aandragen die door een groep vooraanstaande wiskundigen een week lang bestudeerd worden.

Wiskunde Studiegroep Wiskunde in de Industrie SWINederlandse bedrijven kunnen wiskundige problemen aandragen die door een groep vooraanstaande wiskundigen een week lang bestudeerd worden. Twente en is bedoeld voor VWO5-leerlingen en hun docenten. Tevens wil WisKids het imago van de wiskunde verbeteren. Indien een gebruiker de resultaten wilt toepassen in de eigen bedrijfsvoering of deze anderszins commercieel wilt exploiteren, is daartoe een overeenkomst nodig. Webwijzer met vele interessante wiskunde-onderwijs links in Nederland. Daarin worden onder meer rechten op octrooiering geregeld en zijn royalty's vastgesteld in overeenstemming met de marktwaarde van de kennis.

Te snel en te breed om door een vaste commissie te worden overzien. Het uitvoeren en ondersteunen van activiteiten waarmee de communicatie tussen wiskundigen onderling en tussen wiskundigen en de maatschappij bevorderd wordt. Wil de gebruiker of toepasser resultaten commercialiseren dan moet er een contract voor kennisoverdracht worden gemaakt. Sommige puzzels los je niet op door puur denkwerk, maar met je handen.

Duizenden links naar kennisbronnen over allerlei onderwerpen. Bevat ook regelmatig olympiade opgaven en uitwerkingen. In de database van WisFaq staan op dit moment meer dan 20.