DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartStudievariant Biologie en Medische ResearchDeze variant doet een beroep op zowel je biologische kennis en analytisch vermogen als op je communicatieve vaardigheden.

Biologie Studie Er zijn verschillende manieren waarop de faculteit probeert een bijdrage te leveren aan het onderwijs Biologie. Je zult anderen daar echter nog wel van moeten overtuigen, voordat je aan de slag kunt gaan. Maar is zwaartekracht simpel? Bij de studie Natuurkunde leer je al dit soort dingen begrijpen en beschrijven door logisch over vraagstukken na te denken. De keuzemogelijkheden aan specialisaties zijn vooral in de laatste twee jaar enorm groot . Biologie is de wetenschap die zich bezig houdt met het bestuderen van eigenschappen van levende organismen.

De bedoeling van elke academische studie is om te leren bestaande kennis op een kritische wijze te analyseren. Goed communiceren vergt meer dan alleen helder taalgebruik. Palet van religiesStudenten van de opleiding Wereldgodsdiensten vormen een panel om je kennis te laten maken met de dynamische veelkeurigheid van hun studie.

Theologisch SpectrumMet de veelzijdige Leidse studie Godgeleerheid kun je niet alleen predikant worden, maar ook welzijnswerker, godsdienstleraar, beleidsmedewerker, journalist, politicus of manager. Vaak is een opleiding bereid bij heel speciale wensen een programma op maat te formuleren. De thema's zijn ontleend aan de beroepspraktijk en geven daarmee een goed beeld van je toekomstige werk. Ambitie moet je zichtbaar maken en bespreken met je leidinggevende.

Kamsteeg is de ontdekker van de nergens officieel beschreven ziekte. Kamsteeg voert naar eigen zeggen nog ongeveer tien tests per week uit. Een uitstekende manier om je ambitie te tonen is het volgen van een opleiding of cursus. Weer anderen bestuderen de samenhang tussen verschillende organismen in hun leefomgeving ecologen. Anderen bestuderen de eigenschappen van ge´soleerde cellen celbiologen, microbiologen of het functioneren van hele organen of organismen fysiologen.