DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartVan Dale komt met woordenboek Nederlands op groot formaat.

Nederlands Woordenboek De invloed van Latijnse citaten op het Nederlands is groter dan menigeen denkt. Mmmmm, aardepopjes, die vind ik zo lief, heeel lekker. De nieuwste, 14e editie van het fenomeen van het Nederlands wordt tegelijk zowel in boekvorm als op cd-rom geleverd. Consument en Veiligheid is een campagne gestart ter voorkoming van brandwonden bij kleine kinderen. Woordenboek van het toeristisch vakjargon @ ReizenHier krijg je verklaringen voor allerlei termen waarmee de reiswereld je om de oren slingert. Het overbrengen van virussen is vrijwel uitgesloten.

Minister Verdonk doet alsof we alleen nog maar Nederlands mogen spreken in dit land. Bij het aankleden kwam Bram een keer met dit woord. Veel Nederlandse zegswijzen zijn letterlijk uit het Latijn overgenomen. Ze keek in de boodschappentas van papa die net terug kwam van de supermarkt.

Onbekende woordenHier zijn verschillende lijsten met onbekende Nederlandse woorden te vinden. Daan is erg nieuwsgierig, wil steeds van alles het naadje van de kous weten en vroeg mij waarom ik die borstonderbroek aandeed. Wiskunde-woordenboek @ WiskundeVan abc-formule tot zwaartelijn.

Vrije Nederlandse woordenlijstenEen artikel over de totstandkoming van een vrij beschikbare Nederlandse woordenlijst, die kan worden gebruikt voor spellingscontrole e. En toen we ons moesten omkleden voor de zwemles hebben we gekeken wie de grootste achterborsten had. Woordenboek van de 21 eeuwEen ieder die een nieuw woord spot, is van harte uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan het Woordenboek van de 21e Eeuw. Een blote benen broek is een korte broek en een lange blote benen broek is een broek tot op de kuit Bram, 3;5. Noord Nederlandsche Boekhandel, Friese en Nederlandse Boekhandel, meer dan 200,000 titels online. Alles over vakantie met baby's, peuters, kleuters en kinderen tot 12 jaar.

Maar zo leren allochtone kinderen nooit goed Nederlands. De Stamcelbank Nederland regelt de opslag van stamcellen voor particulieren, en wil een bijdrage leveren aan de therapeutische mogelijkheden. Zoals na een vraag een vraagteken hoort, of na een uitroep een uitroepteken, zijn er ook een aantal gezichtjes die bij een bepaald type uitdrukking horen. De eerste kille najaarsdag, klein zusje wordt aangekleed. Darmkrampjes zijn normaal, maar wel heel vervelend. Wie wonnen er allemaal een Otje-kookboek? Lees hier de 15 sterrecepten van onze jonge koks en kokkinnen.