DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartVan mbo naar hbo bouwkundeInterview met een student, die vanuit het mbo is doorgestroomd naar de hbo-opleiding bouwkunde.

Opleiding Bouwkunde Mbo'ers met een niet-verwante vooropleiding op niveau 4 doorlopen bij voorkeur het programma voor Havisten en Vwo'ers. Gewoon praten over allerlei dingen, ook niet vastgoed gerelateerd. Een uitstekende manier om je ambitie te tonen is het volgen van een opleiding of cursus. Hier vindt u een overzicht van de meest gangbare hypotheekvormen en de daaraan verwante zaken.

Discussieer hier over alle onderwerpen die te maken hebben met bouwkunde. Duizenden links naar kennisbronnen over allerlei onderwerpen. De wildcard staat voor 0 of meer willekeurige tekens. Zodra jij aantoont dat je zover bent, kun je aan het duale traject beginnen. Ambitie moet je zichtbaar maken en bespreken met je leidinggevende. Meld hier al uw vragen en problemen welke startende Onderemer Makelaars kunnen ondervinden.

Je zult anderen daar echter nog wel van moeten overtuigen, voordat je aan de slag kunt gaan. Meldt hier al je vragen of ervaringen met de flextoets. Zij zijn dan ook nog niet geschikt voor een duaal traject. Maar een goed ontwikkeld inlevingsvermogen is net zo belangrijk. Het zou prettig zijn als een gebouw niet bij de eerste de beste storm bezwijkt. Communiceren is niets anders dan gedachten uitwisselen.

Gelukkig zijn de hierboven genoemde vaardigheden te trainen. Als bouwtechnisch ontwerper heb je niet alleen een goed ontwikkeld technisch inzicht nodig, maar je moet ook inventief zijn. Goed communiceren vergt meer dan alleen helder taalgebruik.

Discussieer hier over alle onderwerpen die te maken hebben met makelaardijleer. Voor afgestudeerden kent het bouwproces geen geheimen meer. Discussieer hier over alle onderwerpen die te maken hebben met economie, marketing en consumentengedrag. Iedereen zal begrijpen dat een architect creatief moet zijn. Bespreek hier alle mogelijke marketing technieken met elkaar. Een goed ontwikkeld inlevingsvermogen is erg belangrijk.