DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartVoor deze opleiding is geen speciale vooropleiding vereist.

Bij een aantal MBO-opleidingen maken praktijkdagen onderdeel uit van de opleiding. Managementsupport studeer je hier effectief en praktijkgericht. Het volgen van een erkende opleiding hoeft niet duur te zijn. Thuis je Schoevers diploma halen gemakkelijk en flexibel bij LOI. Uiteraard kun je sneller studeren als je dat wilt en zo de opleiding sneller afronden. Onderwerpen die in deze module aan bod komen, zijn maatschappelijke vraagstukken, culturele verschillen, politieke en ideologische stromingen, de rechterlijke organisatie, sociale verzekeringswetten en maatschappelijke trends. Van een secretaresse wordt verwacht dat zij duizend-en-een zaken regelt. Erkende secretariŽle opleidingen op MBO-niveau vindt u bij het NTI. Met deze module doe je kennis op van en ontwikkel je inzicht in de organisatie van bedrijven en de processen en procedures die daarin plaatsvinden. Een onmisbare deelkwalificatie waarin je alle mogelijkheden van tekstverwerking leert kennen en gebruiken. Helaas, voor deze opleiding zijn er geen brochures aan te vragen.

Voor deze opleiding is geen speciale vooropleiding vereist. Een secretarieel medewerker houdt zich bezig met verschillende secretariŽle taken die een bedrijf of instelling ondersteunen. Als Secretaresse kun je in principe aan de slag op alle afdelingen van bedrijven en instellingen zoals ziekenhuizen, advocatenkantoren of groothandels. In deze module ligt de nadruk op het zelfstandig behandelen van klachten, het voeren van eenvoudige onderhandelingen, het houden van een presentatie en schriftelijk rapporteren. Alle opleidingen combineren leren op school met leren in de praktijk. Het schrijven van een goede zakelijke brief staat in deze module centraal. Er is nog steeds veel vraag naar goede secretaresses.

De praktijkdagen zijn verplicht niet voor de basisopleidingen! en zijn inbegrepen bij het lesgeld. Je krijgt tips voor de aanpak van veel voorkomende problemen. Indien de exameneisen overeenkomen met die van een deelkwalificatie van de opleiding die je nu wenst te volgen, dan is het uiteraard niet nodig daarin nogmaals examen te doen. Het examen staat onder toezicht van de Inspectie van het Onderwijs. Na het succesvol afronden van de opleiding ben je dan ook helemaal klaar voor een dynamische baan. Je wilt flexibel studeren, maar je wilt ook de hoogste kwaliteit. Een secretaresse verdient dan ook een goed salaris; Het is ook een afwisselende baan. Heb je onvoldoende vooropleiding maar ben je 21 jaar of ouder? Dan word je direct toegelaten. Je bepaalt zelf of je per deelkwalificatie of combinatie van deelkwalificaties examen doet. Bijvoorbeeld over het organiseren van het secretariaat, etiquette, onderhandelen, communicatie etc. TikgeitAllerlei leuke en nuttige informatie verzameld door een ervaren secretaresse.

SecretaresseblogEen weblog voor secretaresses en over het secretaressevak. Bedoeld voor het uitwisselen van kennis, tips en nieuwtjes. De MBO-opleidingen bereiden je stuk voor stuk uitstekend voor op de praktijk. Per examenronde kunt u zelf bepalen voor welke deelkwalificaties u examen wenst te doen. Per jaar zijn er minstens vier momenten waarop u het theoretische examen kunt doen. Bij overzicht van vrijstellingen zie je voor welke deelkwalificatie je vrijstelling kunt krijgen als je in het bezit bent van een diploma. Het examen is hoofdzakelijk schriftelijk met open en meerkeuzevragen. Beter omgaan met je baasDeze cursus helpt je om je leidinggevende beter te begrijpen. We gaan ervan uit dat je al kunt typen volgens het tienvingersysteem blindtypen.