DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartVoor wereldoriŽntatie, wiskunde, Nederlands, Frans en godsdienst is de algemene kennis uit het secundair onderwijs voldoende als basis.

Frans Lager Onderwijs We willen ons onderwijs en onze opleidingen graag samen met de studenten opbouwen. Dit is een verbredende of verdiepende opleiding die minimaal 20 studiepunten telt. Dat kan een gewone school zijn of een school voor buitengewoon onderwijs.

Je hebt ruime interesses, bent veelzijdig en soepel, speelt vlot in op hun vaardigheden, interesses en mogelijkheden. Na een professionele bacheloropleiding kan je uiteraard nog verder studeren. Ze bestaan uit observatiestages, actieve stagedagen en voltijdse stageweken.

Deze opleiding van 60 of 120 studiepunten kan je beginnen nadat je eerst een schakelprogramma van 45 tot 90 studiepunten succesvol beŽindigd hebt. De 21 weken didactische stage in basisscholen zijn daarom essentieel in je groeiproces tot leraar. Dat je openstaat voor kinderen, van ze houdt, ze kan inschatten. Het kopiŽren dient louter om de andere taalvaardigheden te ondersteunen.