DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartVrije Nederlandse woordenlijstenEen artikel over de totstandkoming van een vrij beschikbare Nederlandse woordenlijst, die kan worden gebruikt voor spellingscontrole e.

Spelling Nederlands Handleiding en kritische beschouwing bij de nieuwe spelling. Wat een vracht aan succes-story's! En wat een genot om ze te lezen! We kozen 15 inzendingen die ons een goed gevoel gaven. Van Dale komt met woordenboek Nederlands op groot formaat. Op 5 juli ging een grote jongerencampagne over internet-SOA's van start.

Maar zo leren allochtone kinderen nooit goed Nederlands. Mogen kinderen blootgesteld worden aan reclame voor ongezonde voeding? De Consumentenbond en de Hartstichting vinden van niet. Voor kinderen met spellingproblemen die thuis wat extra willen oefenen, is deze cd-rom zonder meer de beste keus. Deel 9 van onze serie over bijzondere kinderen gaat over ouderverstoting.

De andere twee titels zijn Werkwoordspelling en Grammatica. Justine Pardoen en Remco Pijpers schreven er een boek over. Is al ruim 20 jaar werkzaam als docent Nederlands en Communicatieve Vaardigheden in het MBO.