DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartWe kijken rond op werkplaatsen, die we controleren op kinderarbeid en we krijgen een training van onderwijs activisten.

Als je beneden die leeftijd het grootste deel van de dag voor geld of goederen werkt, dan verricht je kinderarbeid. Maar het is niet alleen een verschijnsel in de Derde Wereld. Daardoor kunnen regeringen simpelweg ontkennen dat er kinderarbeid in hun land voorkomt. Nu heeft Bosco met steun van Yojana een paar crèches gestart. Deze tekst is eerder verschenen in Kinderarbeid in India AO-reeks no. Kinderen tot en met 15 jaar mogen in principe niet op zondag werken.

Doe al het mogelijke om extreme vormen van kinderarbeid zo snel mogelijk uit te bannen. Naar aanleiding van de brieven maken we een selectie. We kijken rond op werkplaatsen, die we controleren op kinderarbeid en we krijgen een training van onderwijs activisten. Aan de rand van Hyderabad ligt het majestueuze Golconda Fort, dat in 1525 is gebouwd door de Shah Mohammed Quli Qutub. Een andere oorzaak van de toename van kinderarbeid is de bevolkingsgroei. Die jeugdinrichtingen zijn er om jeugdige delinquenten op te vangen.

Een wel zeer gruwelijke vorm van kinderarbeid is de inlijving in het leger. Zo gaan we gaan langs bij een bridge school waar kinderen die voorheen werkte worden bijgeschoold. Het bestaan van kinderarbeid is het gevolg van diverse andere problemen. Umabai is 7 jaar en behoort tot een van de laagste kasten. Kinderarbeid komt vaker voor bij meisjes dan bij jongens. Veel kinderen werken als herder of in het huishouden.

De voeten van een kinderarbeider in de baksteenindustrie. Noch vader, noch moeder toonden enige interesse in de opleiding van het meisje. Ouderen, onderwijzers, ouders en de overheid moeten iets doen om een eind te maken aan kinderarbeid. Zo wil hij de strijd tegen het alcoholisme aangaan. Geef steun aan keurmerken voor producten zonder kinderarbeid. Zijn ouders wilden dat hij zou leren, maar ze waren te arm om dat te bekostigen.