DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartWij hebben een nieuwe methode uitgegeven voor Slimme Kleuters.

Basisschool Kleuters Het is een aanrader voor iedere ouder of leerkracht die zich wil verdiepen in het eigene van kleuters. Het is geschreven door Van Gerven, van Slim!Educatief. Dit boek, afkomstig uit de hoek van de antroposofische Vrije school, sluit naadloos aan op het gedachtegoed van het congres "De kleuterschool moet terug". Ik ben gelukkig! al een paar jaar weg uit dat achterlijke land, waar men blijkbaar ècht niet meer weet waar het daadwerkelijk om gaat. Directeur Ad Stadhouders van basisschool Berkenveld erkende eerder dat er dingen zijn gebeurd die niet kunnen, maar wilde daarop verder niet ingaan in verband met de privacy. Zomerhuis is bij meerdere berichten zo irritant bezig. Binnen de Vrije school gaat men ervan uit dat het belangrijk is om de scheiding in stand te houden tussen kleuters enerzijds en schoolkinderen anderzijds. Vooral bij de oudere kleuters verwacht je toch wel dat ze al weten dat deze spelletjes, zoals hier vermeld, niet normaal zijn.

Integendeel, niemand zit op jouw kind te wachten gezien jouw mening over wat normaal voor peuters en kleuters is. Er zijn momenteel 0 gebruikers en 22 gasten online. Wij hebben een nieuwe methode uitgegeven voor Slimme Kleuters. Op school hebben wij een protocol voor meerbegaafden.

Van der Meij schetst in heldere taal de visie van de Vrije school op kleuters. Justine Pardoen is hoofdredacteur van Ouders Online. Ik ben erg blij dat Simone met de kleuters werkt, en niet jullie! Simone snapt wel wat normaal kleuter en peuter gedrag is, jullie duidelijk niet. Maar na alle ellende van het afgelopen jaar is een beetje hang naar de veiligheid van vroeger best te begrijpen.

Maar een kind dat bewust de kleuterschool verlaten heeft, kijkt vooral verlangend vooruit. Daarnaast is er een categorie kinderen met hoogbegaafdheid. Log in en bekijk je persoonlijke aanbevelingen nieuw.

Dat maakte Marion Greveling van het adviesbureau Bijstand en Ondersteuning bij Omgangsonrecht BOBO bekend. Tegenwoordig zijn de eisen die aan kinderen worden gesteld, behoorlijk hoog. Lees onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe titels en voordeelacties. Maar in tegenstelling tot de blijde lieve toppiejoppie gezellie wereld van Hyves, geven wij geen EnDanDit-quake en introduceren we geen smilies. Behalve schelden is onzinnige commentaar het enige dat deze lieden weten op te brengen. AlertPopup 'Jij hebt al een melding gedaan bij dit bericht. Dergelijke misstanden met seks associëren, vind ik echter op zijn minst niet getuigen van bijster veel inzicht in de belevingswereld van zulke kleine kinderen. En anders kan je kind altijd nog op bovengenoemde school terecht. Als je mij een berichtje stuurt en je mail adres even doorgeeft zal ik je een mail adres geven van degene die dit bij ons regelt en heeft gemaakt.