DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartZekerdrie op de honderd kinderen in Nederland hebben last van ADHD, waarvan 1 ernstig.

Adhd Disorder Vergeet niet complimentjes te geven als het goed gaat. Geef het kind een compliment als het een opdracht heeft uitgevoerd. Geef vaak even een korte pauze tussen opdrachtjes waarin motorische activiteit wordt toegestaan. Op allerlei gebieden ontstaan er problemen; op school, thuis, in h. Ze zijn vaak net zo intelligent als andere kinderen. Wees altijd prompt met afwijzing of beloning van gedrag. Daardoor krijgen ze minder prikkels en meer duidelijkheid in de dagelijkse dingen.

Ik wil er wel aan beginnen, maar er staat zo'n eng beestje bij getekend. Ik wil wel stilzitten, maar ik heb zo'n kriebel van binnen en mijn voeten gaan vanzelf bewegen. Dit is een stoornis die zich kenmerkt door angsten en obsessieve gadachten en handelingen.

Leg een kind uit wat er is misgegaan bij een ruzie, zodat het kan leren van die ervaring. Zeg niet alleen wat niet mag, maar vooral hoe het wl moet. Gebruik hierbij ter ondersteuning bijvoorbeeld plaatjes of stickers op de bank. Geef het kind voldoende tijd om zijn werk netjes te kunnen verzorgen. Kinderen met gedragsstoornissen hebben een duidelijke structuur nodig. Geef complimenten voor geslaagde sociale interactie. Dit heeft gevolgen voor de planning en organisatie van gedrag.