DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartZo blijft de klas enkele minuten in een spanningsvolle stilte gehuld.

In De Klas Alleen zo kun je er achter komen wie je echte vrienden zijn. Ik heb dus vandaag mijn Webstats4u vervangen door OneStat Basic. Het ene jaar organiseren 2 leerkrachten het en het volgende jaar 2 andere leerkrachten. Het is een schoolbord! Gewoon schrijven! Met een stift alleen kun je het geschrevene b. Deze week zal er niet veel op op deze weblog verschijnen, want ik moet rapporten schrijven en werkstukjes nakijken.

De ICT-er had drie computers neergezet met drie geleende sturen en op alle drie die computers een autoraceprogramma ge´nstalleerd. Moeten wij ons zorgen gaan maken, of is het al te laat. Ze vragen veel van de docent, zowel op pedagogisch als op didactisch gebied.

Maar goed, dit raadsel zal ook nog wel opgelost worden. Handig als je bijvoorbeeld een spreekbeurt of een werkstuk wilt maken over water. Een opstelling met digitale camera en kleurenprinter voor direct klaar groeps foto's.

Op een andere pc een weblog dat je speciaal voor deze gelegenheid hebt opgestart. Een film na afloop met z'n allen bekijken blijft een feest. Maandelijks komen gemiddeld twee miljoen mensen op web-log. Heb je een ook een voorbeeld van een project-weblog, mail dan a. Probeer de shots niet langer te maken dan 6 tellen. Beschikt er iemand over leerdoelen en leerlijnen t.